Rapula

Muita rapulajeja

Tällä sivulla esitellään lyhyesti muutamia muita sekalaisia rapuja, joita Suomessa on akvaarioissa nähty. Varsinaisia hoito-ohjeita näille lajeille ei kuitenkaan tällä sivulla ole.

Kuva: © Rapula.Sammakkolampi.net
Aurinkorapu (Cambarellus patzcuarensis var. orange) on noin neljän sentin mittaiseksi kasvava rauhallinen, mutta värikäs pyrstörapu.

Kuva: © Rapula.Sammakkolampi.net
Pantteritaskurapu (Parathelphusa pantherina) on keskikokoinen, kauniisti kuvioitu makean veden taskurapu.

Kuva: © Rapula.Sammakkolampi.net
Sirokatkarapu (Palaemon elegans) on Itämereen vieraslajina levynnyt katkarapulaji, jota voi nähden meren rantavesissä, tai itämeriharrastajien akvaarioissa.

Kuva: © Rapula.Sammakkolampi.net
Liejutaskurapu (Rhithropanopeus harrisii) on toisen Itämeren vieraslaji. Parin sentin kokoiseksi kasvavaa taskurapua jota voi nähden meren rantavesissä, tai itämeriharrastajien akvaarioissa.

© 2019 Niina & Joonas Gustafsson

Tämä sivusto on osa Sammakkolampi-sivustoa

Sammakkolampi on suomalainen sivusto jota ylläpitävät Niina ja Joonas Gustafsson.
Lue lisää sivustosta ja sen tekijöistä.

Siirry www.Sammakkolampi.net -pääsivulle.

Kaikki sivustolla olevat kuvat ja tekstit ovat teoksiamme jollei kuvan/tekstin yhteydessä mainita muuta tekijää. Sivuja tai kuvia ei saa käyttää ilman lupaa millään muulla webbisivulla, muussa julkaisussa tai muussa yhteydessä. Kielto koskee myös kuvien "hotlinkkaamista" ja kopioimista ulkopuolisille sivuille.

Sivustolla esitetyt ohjeet, tiedot ja väittämät perustuvat vuosien varrella syntyneeseen henkilökohtaiseen kokemukseemme, sekä parhaaseen kirjatietoon jota olemme asioista pystyneet löytämään. On kuitenkin mahdollista että sivustolla on asiavirheitä tai ohjeita jotka eivät kaikissa tilanteissa ole parhaita mahdollisia. Niinpä toivomme että jos löydät sivuilta tiedon joka epäilyttää sinua, tarkasta asia myös jostain muualta ja/tai ota yhteyttä meihin. Eläinten hoito-ohjeiden kohdalla on aina hyvä lukea useampia, eri kirjoittajien laatimia ohjeita ja rakentaa niiden pohjalta, maalaisjärkeä käyttäen, oma mielikuva siitä miten eläintä tulee hoitaa.

Sulje ikkuna